Terug naar het overzicht

gas-/rem lever met L- of T-grip

Met dit product kan de bestuurder gemakkelijk gasgeven en remmen met lage bedieningskracht. De gas-/rem lever wordt geleverd met zowel een L- als een T-grip welke afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker gemonteerd kan worden. De T-grip is symetrisch, de L-grip kan links of rechts worden aangebracht.

De gas/rem lever heeft in eerste aanblik veel overeenkomsten met de gas-/rem schuif met L-of T-grip, maar verschilt toch op veel punten. De gas/rem lever is een licht roterende beweging waardoor de grip bij vol gas en vol remmen iets lager komt dan in de midden positie. De gas/rem schuif is een volledig lineaire beweging. De gas/rem lever heeft een kortere slag en lagere bedieningskracht nodig. Om de kortere slag te compenseren is een demper toegevoegd die korte snelle bewegingen uitdempt. De gas/rem lever heeft in de lengte minder inbouwruimte nodig dan de schuif, maar is wel iets hoger.

Door de lever naar voren of achteren te bewegen kan gedoseerd geremd worden of gas worden gegeven. De lever is uitgerust met een demper die snelle bewegingen uitdempt. Dit levert een zeer goede dosering van gas en rem op zelfs als de weg hobbelig is. De bedieningsrichting van de gas-/rem lever kan door software worden geselecteerd. De gas-/rem lever is uitermate geschikt voor dwarslaesie patiënten met verminderde armkracht.

Dit product kan alleen worden gebruikt in combinatie met SmartBrake en SmartGas.

Voordelen gas-/rem lever met L- of T-grip

  • Eenvoudige en comfortabele bediening van rem en gas met de hand.
  • Ingebouwde demping.
  • Tegelijk bediening van rem en gas niet mogelijk.
  • Eenvoudig op het elektrisch gas- / remsysteem aan te sluiten.
Terug naar het overzicht