Terug naar het overzicht

Gaspedaal links

Deze aanpassing geeft mensen met een functie beperking aan het rechterbeen of voet de mogelijkheid het gas eenvoudig  met de linkervoet te bedienen.

Werking

Het gaspedaal links opklapbaar wordt aan de linkerzijde van het rempedaal geplaatst en verbonden met het origineel gaspedaal. Door het gaspedaal links met de linker voet in te drukken wordt het origineel gaspedaal meegenomen en kan er gas worden gegeven.

Veiligheid

Tijdens het rijden met een gaspedaal links wordt het origineel gaspedaal opgeklapt, zodat het niet mogelijk is, dat de rechtervoet per ongeluk het origineel gaspedaal bedient. Remmen en gas geven tegelijk is niet mogelijk, om te remmen moet het gaspedaal worden losgelaten en andersom.

Comfort

Doordat beide pedalen opklapbaar zijn, ontstaat er meer voet- en beenruimte. Daarnaast is het mogelijk eenvoudig het gaspedaal links op te klappen en het rechter gaspedaal in zijn originele stand te zetten, zodat deze weer door de valide bestuurder op normale wijze is te bedienen.

Inbouw

Voor vele merken en type auto’s zijn autospecifieke gaspedalen links leverbaar. Met behulp van een duidelijke inbouwhandleiding en benodigde montagemateriaal zijn deze eenvoudig door een erkend aanpasbedrijf in te bouwen. Is het originele gaspedaal mechanisch, worden onderdelen + tekening meegeleverd om zelf deze opklapbaar te maken. Indien het origineel gaspedaal elektronisch is, wordt er reeds een gaspedaal rechts opklapbaar  meegeleverd.

De gaspedalen links worden zwart gepoedercoat, zodat ze volledig in het interieur integreren.

Voordelen Gaspedaal links

  • Gas geven met de linkervoet.
  • Eenvoudig te bedienen door gebruiker.
  • Tegelijk bediening van rem en gas niet mogelijk.
  • Ongewenste aanraking van pedalen niet mogelijk.
  • Eenvoudig in te bouwen.
  • Leverbaar voor vele merken / type auto┬┤s.
Terug naar het overzicht