Terug naar het overzicht

Handbediening (mechanisch)

Deze aanpassing geeft mensen met functie beperkingen aan één of beide benen de mogelijkheid de rem en/of het gas eenvoudig en comfortabel met de hand te bedienen.

Werking

De handbedrijfsrem segmentgas wordt bediend doormiddel van twee gescheiden hendels. De hendel om te remmen (handbedrijfsrem) is d.m.v. een drukstang verbonden met het rempedaal. Door deze hendel voorwaarts richting het dashboard te duwen, is het mogelijk om te remmen. De hendel om gas te geven (segmentgas) is d.m.v. een gaskabel verbonden met het origineel gaspedaal. Deze gashendel is achter het stuurwiel geplaatst, door deze naar het stuurwiel toe te trekken, wordt er gas gegeven.

Veiligheid

Doordat de remhendel en gashendel gescheiden zijn, is het nooit mogelijk op het zelfde moment gas te geven of te remmen. Om te remmen moet het gas worden losgelaten en om gas te kunnen geven moet de remhendel worden losgelaten.
De gashendel is zo gepositioneerd achter het stuurwiel, dat tijdens het besturen van de auto beide handen aan het stuur kunnen blijven.

Zowel het origineel rempedaal, als het gaspedaal worden opklapbaar gemaakt, hierdoor is het onmogelijk dat de voeten per ongeluk de pedalen kunnen raken.

Comfort

De remhendel is voorzien van een ergonomische Carpa grip. Deze grip is zo ontworpen, dat deze exact in de palm van de hand past. Daardoor is de remhendel comfortabel te bedienen.

De vormgeving van de gashendel loopt in lijn met het stuurwiel en is voorzien van een kunststof hoes, zodat deze natuurlijk en prettig aanvoelt tijdens gebruik.

Doordat de pedalen opklapbaar zijn, ontstaat er meer voet- en beenruimte. Daarnaast is het mogelijk ze weer eenvoudig in de originele posities te plaatsen en zijn ze weer door de valide bestuurder op normale wijze te bedienen.

Inbouw

Voor vele merken en type auto’s zijn autospecifieke handbedieningen leverbaar. Met behulp van een duidelijke inbouwhandleiding en benodigde montagemateriaal, ook voor het opklapbaar maken van de pedalen,  zijn deze eenvoudig door een erkend aanpasbedrijf in te bouwen. De handbedieningen worden zwart gepoedercoat, zodat ze volledig in het interieur integreren.

Voordelen Handbediening (mechanisch)

  • Bedienen van rem en gas met de hand.
  • Beide handen aan het stuur.
  • Tegelijk bediening van rem en gas niet mogelijk.
  • Ongewenste aanraking van pedalen niet mogelijk.
  • Integreert in het interieur.
  • Eenvoudig in te bouwen.
  • Leverbaar voor vele merken / type auto's
Terug naar het overzicht