Terug naar het overzicht

SmartGas

SmartGas maakt het mogelijk om met vrijwel elke elektrische bediening gas te geven.

Werking

SmartGas wordt geplaatst tussen het origineel gaspedaal en het motormanagement en is onzichtbaar voor de auto. Op het SmartGas kunnen gelijktijdig verschillende bedieningen worden aangesoten maar hij geeft alleen de gekozen bedieining aan de auto door.  Ondertussen 'vertaald' hij de signalen zo dat het voor de auto lijkt of ten alle tijden het originele gaspedaal is aangesloten.

Na het aanzetten van het contact bepaalt de bestuurder zijn keuze. Dat kan automatisch plaatsvinden door als eerste de bediening aan te raken die actief moet worden. Bij elke rit kan deze keuze opnieuw worden gedaan. 

Doordat SmartGas volledig elektrisch is en geen bewegende delen heeft is het geluidloos, onderhoudsvrij en net zo snel als het originele pedaal.

Veiligheid

Door de slimme elektronica en software kunnen allerlei veiligheden naar keuze worden aangezet (door het aanpasbedrijf). Standaard wordt de gasbediening automatisch geblokkeerd tijdens het remmen.  Hierdoor kan er nooit tegelijkertijd gas worden gegeven en geremd. SmartGas is goedgekeurd volgens de laatste Europese Automotive richtlijnen.

Samenwerking met andere producten

SmartGas wordt meestal toegepast in combinatie met SmartBrake of Joysteer. Het is ook mogelijk om SmartGas te gebruiken met een kantelpedaal of een universele opnemer (PMU). Middels deze PMU kan het SmartGas met de volgende alternatieve gasbedieningen worden gecombineerd:

- Handbedrijfsrem met segmentgas
- Kniegas
- Gas-/remschuifbediening
- Ringgas
- Een individueel aangemaakte bediening.

Tijdens het gebruik van de alternatieve bediening, zal het originele gaspedaal niet meebewegen en uitgeschakeld zijn.

Inbouw

Voor vele merken en type auto’s is een autospecifieke SmartGas leverbaar. Er wordt een auto-specifieke kabelboom, inbouwhandleiding en aansluitschema meegeleverd. Door de auto-specifieke kabelboom hoeft er niets aan de bedrading van het originele gaspedaal gewijzigd te worden en is de inbouw zeer eenvoudig.

Het SmartGas heeft een Microsoft Windows interface waarmee een aanpasbedrijf klant specifieke instellingen kan doen en diagnose kan uitvoeren.

Voordelen SmartGas

  • Zeer lichte bediening mogelijk
  • Perfect in te stellen doseerbaarheid
  • Beveiligd tegen delijktijdig remmen en gas geven
  • Geschikt voor alle auto's met elektronisch gaspedaal
  • Geen merkbare reactietijd
  • Geen bewegende delen (onderhoudsvrij)
  • Een geluidloze bediening
Terug naar het overzicht