Terug naar het overzicht

SmartControl

SmartControl maakt het mogelijk de secundaire functies, zoals ruitenwisser, verlichting, richtingaanwijzer etc. met een alternatieve bediening aan te sturen. Voor vrijwel elk merk en type auto is een oplossing beschikbaar, zowel voor auto’s met CAN-Bus technologie, andere Multiplex, als conventionele elektronica.  

De werking

SmartControl bestaat uit een aantal kabelbomen en een regelunit. De regelunit heeft meerdere ingangen, zodat de schakelaars geheel naar de wens van de bestuurder geconfigureerd kunnen worden. SmartControl werkt samen met SmartSteer, maar kan desgewenst ook gecombineerd worden met individueel aangemaakte bedieningen, bijvoorbeeld bedieningsschakelaars in een hoofdsteun of met onze gas- / remschuifbediening.
SmartControl is leverbaar in drie versies:

Can-Bus versie: Deze uitvoering is de ideale oplossing voor auto’s met CAN-Bus technologie. Deze wordt direct op de comfort CAN-Bus van het voertuig aangesloten. Hiermee behoren de tijdrovende aanpassingen, zoals het demonteren van en het solderen aan de elektronica van de stuurkolommodule tot het verleden. Het SmartControl stuurt CAN-berichten direct naar het voertuig, zodat de diverse functies worden aangestuurd.

Mutiplex versie: Deze uitvoering is geschikt voor auto’s met low power schakelingen (lage stromen, tot 2A). Het SmartControl wordt uitgebreid met twee extra signaalrelais boards en deze wordt reeds voorzien van weerstanden en/of diodes om de originele schakelaars te simuleren. Daarnaast wordt er een duidelijk aansluitschema meegeleverd, waardoor het systeem snel en eenvoudig op het voertuig kan worden aangesloten.

Conventionele versie: Deze uitvoering is toepasbaar in conventionele auto’s (hoge stromen, tot 12A). Het heeft dezelfde voordelen als beide andere versies, maar wordt uitgebreid met een vermogensrelais board, i.p.v. een signaalrelais board.

Veiligheid

SmartControl is goedgekeurd volgens de richtlijnen van Automotive EMC (95/54/EG, ISO 7637).

Inbouw

Er wordt een aansluitschema en een inbouwhandleiding meegeleverd, waardoor het systeem eenvoudig en snel te installeren is. De SmartControl heeft een Microsoft Windows interface wat zowel installatie als foutendiagnose vereenvoudigd. 

Voordelen SmartControl

  • Secundaire functies met een alternatieve bediening aan te sturen.
  • Voor elk merk en type auto is een oplossing beschikbaar.
  • Werkt samen met SmartSteer, maar kan desgewenst ook met een andere stuurknop gecombineerd worden.
  • Tijdrovende aanpassingen aan de stuurkolommodule behoren tot het verleden.
  • Schakelaars zijn vrij programmeerbaar.
  • Eenvoudig en snel te installeren.
  • Microsoft Windows interface voor installatie en diagnose.
  • Goedgekeurd volgens de richtlijnen van Automotive EMC (95/54/EG, ISO 7638)
Terug naar het overzicht