Terug naar het overzicht

SmartControl

SmartControl maakt alternatieve bediening van de secundaire functies mogelijk, zoals ruitenwissers, lichten, richtingaanwijzers, de claxon, cruisecontrol, enzovoort. Voor bijna alle voertuigmerken en -modellen is een oplossing beschikbaar, of het nu gaat om CAN-Bus, LIN-bus, multiplex of conventionele elektronica. SmartControl wordt alleen verkocht als een voertuigspecifieke kit met voertuigspecifieke software en een voertuigspecifieke installatiehandleiding.

De werking

SmartControl bestaat uit een controller unit en diverse kabelbomen. De controller unit heeft meerdere ingangen zodat ingangsschakelaars naar de wensen van de bestuurder kunnen worden geconfigureerd. SmartControl werkt in combinatie met SmartSteer maar kan ook worden aangesloten op zelfgemaakte schakelaars, bijvoorbeeld schakelaars in een hoofdsteun of in combinatie met onze gas-/remschuif.

SmartControl is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: Multiplex, Mixed Power en High Power.

Multiplex: deze versie is de ideale oplossing voor auto's met Can-Bus en/of LIN-bus technologie. Hij wordt rechtstreeks aangesloten op de CAN-Bus en/of LIN-bus van het voertuig en maakt alternatieve bediening van de secundaire functies, zoals ruitenwissers, verlichting en richtingaanwijzers, mogelijk. Tijdrovende en risicovolle aanpassingen zoals het demonteren van de stuurkolom en het solderen van elektronica behoren tot het verleden. Er zijn vier relais beschikbaar om extra functies in het voertuig te bedienen.

Mixed Power: wanneer extra relais of relais met hoog vermogen nodig zijn, wordt de module "Mixed Power" gebruikt. Dat voegt twaalf laagvermogenrelais en vijf hoogvermogenrelais toe.

High Power: deze versie is gebaseerd op de vorige versie van SmartControl. Het wordt alleen gebruikt in oudere auto's met veel hoogvermogen schakelaars.

Veiligheid

SmartControl is goedgekeurd volgens de richtlijnen van Automotive ECE R10 en ISO 7637.

Inbouw

Er wordt een aansluitschema en een inbouwhandleiding meegeleverd, waardoor het systeem eenvoudig en snel te installeren is. De SmartControl heeft een Microsoft Windows interface wat zowel installatie als foutendiagnose vereenvoudigt. 

Voordelen SmartControl

  • Secundaire functies met een alternatieve bediening aan te sturen
  • Voor elk merk en type auto is een oplossing beschikbaar
  • CAN-bus, LIN-bus, Relais en Multiplex techniek
  • Werkt samen met SmartSteer
  • Tijdrovende aanpassingen aan de stuurkolom-module behoren tot het verleden
  • Schakelaars zijn vrij programmeerbaar
  • Eenvoudig en snel te installeren
  • Microsoft Windows interface voor installatie en diagnose
  • Goedgekeurd volgens ECE R10 en ISO 7637
Terug naar het overzicht