Terug naar het overzicht

SmartSteer

Met SmartSteer is het voor u mogelijk om eenvoudig en veilig de ruitenwissers, richtingaanwijzers, de verlichting etc. te bedienen en tegelijkertijd de volledige controle over het stuur te houden.

Comfort en veiligheid

Door de unieke ergonomische vormgeving van SmartSteer is het heel eenvoudig om tijdens het sturen de gewenste functie te bedienen. Waar men bij veel andere schakelaars vaak moet zoeken naar de juiste toets is dit bij SmarSteer eenvoudig en intuïtief. Door de goed zichtbare gestandaardiseerde symbolen is het eenvoudig de juiste functie te vinden. De ergonomische vormgeving geeft een goede grip en ondersteuning en laat zowel actieve bediening als gebruik in een comfort-stand toe (zie foto´s). Het autorijden wordt hierdoor comfortabeler en aangenamer. SmartSteer is geschikt voor zowel rechtshandige, als linkshandige bestuurders.

In het donker kan de bestuurder de functietoetsen van het display even verlichten, waardoor de juiste toets snel is gevonden. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van SmartSteer kan deze eenvoudig uit de adapter worden verwijderd en zijn de originele schakelaars van de auto weer operationeel.

SmartSteer is goedgekeurd volgens de laatste Europese richtijnen.

Altijd het juiste model voor u

SmartSteer kent 4 uitvoeringen:

 • SmartSteer Classic 5
 • SmartSteer Premium 5
 • SmartSteer Classic 8
 • SmartSteer Premium 8

Classic_5Premium_5Classic_8Premium_8

De werking

SmartSteer bestaat uit: de bediening van SmartSteer, SmartControl, diverse kabelbomen, een ontvanger en een stuurwieladapter. SmartSteer werkt in combinatie met Smartcontrol. Dit is de regeleenheid van het systeem die is aangesloten op het voertuig. Voor vrijwel elk merk en type auto is een oplossing beschikbaar.

De CAN-Bus versie wordt direct op de CAN-Bus van het voertuig aangesloten en maakt het mogelijk de secundaire functies, zoals ruitenwissers, verlichting, richtingaanwijzers etc. met een alternatieve bediening aan te sturen. Hiermee behoren de tijdrovende aanpassingen, zoals het demonteren van en het solderen aan de elektronica van de stuurkolom-module tot het verleden. Het SmartControl stuurt CAN-berichten direct naar het voertuig, zodat de diverse functies worden aangestuurd.

Gebruikershandleidingen

Hier kunt u de gebruikershandleiding downloaden waarin de werking van SmartSteer is uitgelegd:
Gebruikershandleiding SmartSteer Classic 5
Gebruikershandleiding SmartSteer Classic 8
Gebruikershandleiding SmartSteer Premium 5
Gebruikershandleiding SmartSteer Premium 8

(Opmerking: niet alle beschreven functies zijn bij alle SmartControls beschikbaar.)

Inbouw

Er wordt een aansluitschema en een inbouwhandleiding meegeleverd, waardoor het systeem eenvoudig en snel te installeren is. SmartSteer heeft een Microsoft Windows interface, wat zowel installatie als foutendiagnose vereenvoudigt.

Voordelen SmartSteer

 • Eenvoudige bediening
 • Behoud van controle over het stuur
 • Ergonomische vormgeving
 • Verlichte functietoetsen
 • Uitneembaar
 • Originele bediening blijft mogelijk
 • Eenvoudig en snel te installeren
 • Flexibele programmeerfuncties
Terug naar het overzicht