Terug naar het overzicht

Eval-wheel

Het Bever meetstuur, een uniek meetinstrument

Het EVAL-wheel, of meetstuur, is een professioneel meetinstrument om de krachten te meten die mensen hebben om een auto te kunnen besturen. Het EVAL-wheel is speciaal ontwikkeld voor professionals zoals rij-structeurs en rijgeschiktheids-beoordelaars, die moeten adviseren en beslissen welke codes op het rijbewijs moeten worden geplaatst en welke aanpassingen nodig zijn voor de bestuurder. Het EVAL-wheel is ook een goed hulpmiddel voor auto-aanpasbedrijven om te bepalen hoeveel kracht nodig is om het stuurwiel van een voertuig te bedienen.

Het EVAL-wheel wordt geleverd met speciaal ontwikkelde software voor het Windows-platform (laptop / tablet). De communicatie tussen het EVAL-wheel en het Windows-apparaat is draadloos via Bluetooth. Het EVAL-wheel is compact en eenvoudig te monteren op het stuurwiel van elke auto. Dit geeft u de flexibiliteit om het wiel mee te nemen en de evaluatie op verschillende locaties te doen. De meetgegevens kunnen worden opgeslagen bij het dossier van een klant. Dit biedt u mogelijkheden om verschillende voertuigen, een persoon in verschillende omstandigheden, en over een bepaalde periode te vergelijken.

Het stuur meet niet alleen krachten, maar ook koppels, stuurhoeken en stuursnelheden. Op het stuur zijn eenvoudig hulpmiddelen te plaatsen zoals een stuurknop of stuurspalk zodat ook daarmee gemeten kan worden. De meetgegevens kunnen zowel worden weergegeven in het metrische systeem (Newton en centimeter) als het Imperial systeem (LBS en inches).

Voordelen Eval-wheel

  • Een uniek meetinstrument
  • Universeel toepasbaar
  • Eenvoudig mee te nemen
  • Gekalibreerde meetresultaten
  • Metingen direct te gebruiken voor dossier
  • Ook geschikt voor stuurknoppen en -spalken
Terug naar het overzicht